Varför?

Ska det behöva vara så här??
Nu kan jag inte sova igen, öroninflamationmen eller vad det är vägrar släppa, inne på fjärde veckan nu..
Gav fan i å träna igår hade ont i kroppen sen dagen innan och Carro ville se Småstadsliv så offrade mig för det ;)
I gengälld var jag vaken till efter fem imorse..
Måste jag träna flör å kunna sova numera eller??
Har väl aldrig haft sömnsvårigheter annars...

Överraskning



Var ner på Priso här om dagen och hämtade utr ett litet paket som min underbara mamma skickat <3
Hon vet ju hur galen jag är i hembakta pepparkakor och lussebullar så detta var en UNDERBAR överraskning!!

Fick lite deg också men den bakade Zanna och jag upp så blev ändå mera peppisar :)

       

En bättre dag

Idag känns det äntligen som att det är en bättre dag det var på tiden..
Känns fortfarande konstigt att tiden snart är slut här i Linköping men har fått tillbaka mina tankar för tillfället om att ALLT löser sig..


Övning ger färdighet sägs de

Här kommer ett lite gnälligt inlägg som jag bara kände att jag lära skriva, så orkar man inte med gnälliga m'änniskor just nu sluta läsa...

Ett gammalt ordspråk "övning ger färdighet" gäller det i allt då eller??...

En fundering som drabbade mig inatt var just detta..
Jag har som de flesta redan vet svårt att somna på kvllarna numera, men när jag väl sommnar SOVER jag verkligen..
Kan det då vara så att jag "övat" in detta fel??
Kanske ska börja öva på att somna bättre och vakna bättre, funkar liksom inte ens när jag ska upp till något.
Min kropp vill inte vakna, den vill inte kliva upp den vill helt enkelt ingenting längre..
Tror mestadels att detta beror på mina psykiska "problem" just nu..

Funderade även på att inprincip alla jag känner går och pratar med folk om sina problem, jag srtänger det mesta inom mig och lever på filosofin det finns alltid de som har det värre eller det löser sig...

Men börjar kännas som att ¨jag har kommit till min gräns, har börjat fundera på att gå och prata med någon men då kommer istället alla funderingar vad pratar man om?? Var ska man börja och börjar jag är risken att jag itne kan sluta..

Förut hade jag min alldeles egna "psykolog" vi pratade om ALLT och då menar jag vertkligen ALLT.
Vi kände varandra utan och inna men sedan jag flyttade känns det som att detta fina band har sakta men säkert börjat gå av.
Vet itne vart jag ska ta tag i saker för att det ska kunna repareras och det skrämmer mig..

Söka hjälp.. Vart då? När då? Snart flyttar man hem eller vart man nu tar vägen, känns ju dumt å påbörja någotr här som man inte kan avsluta..

Sen snurrar mina tankar runt allt som hänt detta år allt gick så fort, jag som alltid varit säker på att jag skulle vara den som blev kvar i Bollnäs tog mitt pick och pack och flyttade till Linköping.
Hann nog inte med något riktigt avslut då jag jobbade in i det sista (dagen inna flytt), sa som hastigast hejdå till mina nära och kära, vissa glömde jag nog till och med att säga något till och det känns ju lite jobbigt bara det.
Hela min tid här har jag varit tvär säker på att jag ska flytta hem igen, har ju mitt liv hemma i Bollnäs, familjen, vännerna, hunden men sen då??
Kan bara säga att jag inte är lika säker längre vet inte vad JAG vill, vet vad alla andra vill och hoppas/önskar men vad vill JAG??

Måste nog ta tag i mig själv snart, har itne så mycket tid att vingla på, ännu en grej tid, hatar tidspress... SNart är det jul och tiden är ute...

Blir nog till å börja skriva dagbok igen tror ja så jag får ur mig lite tankar, vem vet kanske hjälper...

Börjas igen

Så har tankarna börjat snurra runt runt igen..
Allt känns förvirrande får inget gjort som jag skulle vilja..

En månad sen jag hörde något nu börjar bli jävligt jobbigt med din tystnad :(

ÖNSKELISTA :D

En önskelista är ju bara ett måste känner ja.
Den gågna veckan har jag funderat och funderat vad man ska önska sig i julklapp sen broder Lars ringde och undrade vad jag vill ha förnåge..
Kom på lite roliga saker så slänger upp en lista även här :D

I julklapp eller födelsedagspresent önskar jag mig...

Förutom att min familj med nära och kära får må bra så klart..

Biljett till annandagderbyt

Presentkort på Expert till ett kameraobjektiv

Vitt vin

Tjocka leggins

Pengar

Wii med spel

(jobb ;) )

Var vad jag kommit på för tillfället :)



Söndag igen

Veckorna bara går och går, kan inte förstå att det endast är 20 dagar kvar härnere!!

I fredags fick vi veta hur anatomi provet gick, grymt skönt att se att jag klarade det fast jag visste med mig att fyra poäng var bortslarvade..
Fick iafa godkännt vilket var grymt skönt, jag fick även tillbaka omprovet i gtundmedicin som jag gjorde när lillasyster var på besök, mycket nöjd med resultatet 70 av 74 möjliga poäng..

Zanna, Kika och jag har gymmat ganska mycket denna vecka också, skönt att man utnyttjar bliblipen :)

Det har spelats bandy på "hemmaplan" i onsdags gästade Edsbyn studenternas för att möta Sirius, jag trodde på förhand att Sirius skulle vara lite för atarka för Edsbyns unga gäng, men så visade sig itne vara  fallet när de älskade rödblå efter 90 minuter stod som segrare. Och som dom stod som segrare trodde inte mina ögon när jag så att dom vunnit med hela 6-0. Sirius nollad??
Villa vann även över Sandviken, det kan jag ha haft lite på känn faktiskt, för spelar Villa som dom gjorde på S-C när Elin och jag var ner då blir dom riktigt farliga iår men ändå en bragd å spöa Sandviken måstre jag ändå erkänna..
Och igår låter det iafa på mina kära vänner som var på plats som om jag missade den absolut bästa matchen hitills, Edsbyn mötte då Västerås och det had varit ett sånt otroligt tryck.
Är så avundsjuk på de som fick vara där och beskåda detta, varför visas inte fler TV-matcher?? Skit tråkigt å försöka hänga med vi text-tv eller datorn man får inte alls samma känsla :(
Men men GRYMT roligt iafa för de som fick beskåda en bandy kamp när den är som bäst och att Edsbyn vann över mästarna själv var ju skit kul!! Har inte sett mycket av Västerås iår men trodde det skulle bli svårt att vinna över dom.
Men det visar bara hur otroligt underbar denna sport är och hur underbar säsongen kommer kunna bli när inget går att förhandstippa. 
Precis så vill jag ha det synd att man missar det mesta iår bara..

Som sagt bara 20 dagar kvar nu inna jag slutar sen väntar flytt hem igen, även om det kan kännas lite sorgligt också har ju kommit å trivas i denna stad ändå..


Ibland längtar man verkligen efter just detta

Edsbyn

Genom Hälsingland rinner en flod av bandyintresse, någonstans halvvägs igenom landskapet stiger vattennivån och floden breder ut sig till något som liknar ett hav.

När du når fram hit till detta hav av intresse och engagemang behöver du inte bli orolig, det har alltid varit så här, det här är Edsbyn.

Bortser man från bandysäsongen så är Edsbyn en ganska stillsam by. Man går till sitt jobb på fabriken under veckorna, på fredagskvällen kan man fiska eller äta pizza, på söndagen går man till sin kyrka eller hem från efterfesten och under hösten jagar man älg, om inte vargarna ätit upp allihopa då, älgar alltså.

Åker man norrut kommer man till Öjung, åt söder ligger Falun och åker man drygt tre mil österut kommer man till en annan stad, men dit vill ingen åka!

Tänker du besöka Edsbyn fredagen den 19:e november borde du köpa dig en röd mössa eller en tröja, du kan väl åtminstone införskaffa dig en halsduk, annars kommer du att känna dig utanför.
Kl 19.00 tänker nämligen Edsbyn och Västerås tävla i bandy.

Många kommer att stå och sjunga, skrika och jubla under matchen men bli inte rädd, det är bara Red Farmers supporterklubb som agerar 12:e spelare under 90 minuter, så brukar dom nämligen göra.
Tycker du att det skulle vara intressant att spela bandy? Kom då och ställ dig under en röd skylt med texten "Red Farmers", det är uttagning där.

 

I min bibel spelar Jesus högerhalv och har nummer 9 på ryggen.


Onsdag

Vi som alla trodde att vi skulle få veta provet idag, men icke!
Vår lärare var sjuk och de andra ville inte visa oss resultaten eftersom de itne visste om hon tänkt säga något om det också..
Istället fick vi ha grundmedicin ganska intressant men sååå långdraget så höll på somna, tack och lov satt jag med Carro som skrev lite med mig om annat tok.

På frukostrasten diskuterade vi även konstiga beteende Kika, Zanna, Carro och jag kom fram till att det vore sjukt roligt att börja gå runt med en kastrull i handväskan och plocka fram den när man är mitt bland folk låtsas som ingenting, sätta den på huvudet och se riktigt nöjd ut. Eftersom man då får ha sina tankar ifred.
Spann på med detta till de mest sjukaste men roligt var det :D
Tillexempel var vi inne på att man kan kliva på en buss, sätta sig brevid någon, ta upp kastrullen låtsas trycka in en "kod" samtidigt som man gör "pip" "knapp" ljud sätta den på huvudet. Efter ett tag kan man ta upp handen och låtsas prata med den, eller lägga upp denb på grannens axel sen rycka till sig den och börja skälla ut handen för att den lever sitt eget liv..
Mycket rolig disskusion det där ;)

Eftermiddan hade vi kroppsläsning mycket spännande, jag hamnade med Carolina och Piere.
Hittade små fel på varann inget allvarligt, var nog Carolina som var "sneast" av oss ;)
Conny kom in ockspå när dom höll på läste av mig, han sa att jag inte hade några fel förutom knölen i nacken som vanligtvis resulterade i antingen "gamnacke" eller att man har framdragna armar, men det hade jag inte heller så :) NÖJD
Ligger ju lite i släkten det där med att ha en nöl på eller mellan kota C7 och TH1, ska göra lite "dubbelhaks" träning får vi se om den försvinner :)

På rasten där på eftermiddan var vi några somsatt i köket och hade väldigt konstiga diskussioner fram och tillbaka, var inne på både det ena och det andra något jag kommer ihåg så var det om begravningar att man stör sig så mycket på att vissa lägger ner sjukt mycket energi på att planera sin egen begravning..
Stellan tyckte även att det var helt sjukt att man ska köpa dyra kistor och dona på, han tänkte skriva i sitt testamente att han ville ha ett/en IKEA skåp/garderob som inte fick kosta mer än 199kr, däri skulle han ligga sen var det bara gräva ner ´han ;)
Ja vad kan man säga sjuk dag.
Har fått helt nya uppfattningar om vissa människor i klassen iafa, det var roligt å se en anna sida :)


Kika och jag har även satt upp ett träningsmål att till jul kunna göra 2 st special armhävningar kommer tyvärr inte ihåg vad de hette men man "gungar" och upp eller hur man nu ska förklara detta :)

Ja det var väl om denna onsdag imorgon väntas massage hela dagen för att avsluta med praktik :)

Dålig dag

Idag har man legat hemma exakt hela jävla dan, vaknade med världens magvärk och inte blev det bättre..
Tre hade det lugnat ner sig så mycket så jag tog mig ur sängen.
Och nu ligger man här igen, funderar på om det vara varit nå tjall med magen som gjort att jag fck panik värk eller om jag hålller på bli sjuk eller om jag bara är knäpp och haft inbillnings ont inte ont just nu och som alltid när en värk ger med sig funderar man om den var så illa som jag tyckte..

Jaja hade prov igår slut prov i anatomi, får veta imorgon hur det gick uch inge roligt..
Zanna som jag pluggat med under praktikveckan skickade desutom tidigare ikväll att hon fått IG, paniken slog sina klor direkt i mig, klarar inte hon det så gör definitivt inte jag det.
Men hon skrev sen att hon bara skojades eftersom jag inte var i skolan kunde ju inte jag veta om dom fått reda på svaren redan idag..
FY man får inte skrämmads så fick ju värsta hjärtkatarratacken här ;)

Ne om man ska försöka sova igen då så man kommer upp imorgon så man kan få dommen...

Kan bara inte låta bli att lägga in några bilder som min underbara lillasyster skickat till mig <3

  Vildis på bandy för första gången <3   

   Jag och Maja      Jag och gammelmormor Anna-Lisa

   Morfar och Jag                      <3

  Mormor och Jag


Tiden

Tiden går allt för fort!!
Vad händer här näst??


Plugg, plugg och mer plugg

Pluggar och pluggar tycker inte jag gör annat just nu.
Eller det var kanske att ta i orkar som mest fyra timmar i sträck tror ja, sen blir det mat paus eller träning men ändå.
Önska att man lyssnatr på alla råd och underhålla pluggningen hela tiden men icke! så här står man nu, pluggar, tränar, äter och sover på måndag gäller det.
Tur dom är så snälla och låter en göra omprov iafa..



Så ser en super koncentrerd Elin ut när hon inte förstår det hon läser..

Stenhård körning

Nu jäklarns vankas det träning och plugg omvartannat.
Om hjärnan bara ville ta in det man läste då så skulle man ju bli glad och klara slutprov i anatomi på måndag.
Tyvärr verkar min hjärna inte vilja samarbeta alls denna vecka heller..
Och om man knde minska på sötsakerna så skulle kanske träningen ge resultat också men icke på den fronten heller, undrar om det har ett samband dessa två ja..



Zanna och jag var nere på skolan nästan hela dan igår.
Tog en promenad först, sen var vi ner på skolan gymma en timme för att sedan plugga tills vi blev utslängda 19.00.
Så bra när man har en alldeles egen utbildad lärare att ta hjälp av, allt hon behövde för att iafa få in några nya skelettdelar i mon skalle var, en whiteboard, några pennor och en Benjamin :)

De nya orden hon verkligen nötte in i mig var denna dag

Carpus- Handrot
Metacarpus-Mellanhand
Ossa digitorum manus-Fingrar
Ossa digitorum pedis- Tår
Pollex-Tumme
Collum humeri- Överarms halsen
Trochlea-Trådrulle
Fossa olicrani- Gropen bakom och ovan trådrullen
Skillnaden på epicondyl och condyl i benen- Epicondyl är övre epi=på
Processus styloideus ulnae-Griffelutskotten på ulna
Cavitas glenoidalis-Axelledens ledpanna
Labrum glenoidalis-broskringen i axelleden
Os temporale- Tinningsbennet
Mandibula-Underkäksbenet
Maxilla-Överkäksbenet
Okbenet
Os frontale-
Pannbenet
Os ischii-Sittben
Os ilium-Tarmben
Os pubis- blygben
Pelvis-Bäcken


Sen gick vi igenom lite muskler, leder och annat smått och gott också, va roligt. Tänk om min hjärna bara inte ville bli full av detta lilla :(
Är ju så sjukt mycket mer vi ska kunna..

JULPYSSEL

Japp det är alldeles sant, JAG har pysslat.
Inte direkt min starka sida men för en gångs skull vardet faktiskt lite roligt så fick passa på så länge det varade..
Lite bider på Kikas och mitt pyssel, tvingade henne även att lyssna på julmusik och bara därför snöade det igår ;)

    


                                  
     


   

Hoppas ni även la märke till ögonen på granen, inge tjuvöppnande här inte den har ögonen på en ;)



Bättre sent än aldrig som det heter

Tömde min telefon på bilder igår och insåg att det var ett tag sen sist.
Har ju haft lilla syster här på besök men inte lagt in nå bilder från de dagarna ajaj..
Blir några nu istället hade jag tänkt :)

Vi var ju mest i min lägenhet ska erkännas, men var även ner och gjorde ett prov på skolan så hon fick se den, sista dagen var vi även in på stan och kikade runt lite, gick på museum i slottet och gjorde en rundtur i domkyrkan, jag blev helt förälskad i den. Allt var så mäktigt och fint!

De som inte ser likheterna i oss kan ju kolla en extra gång på följande bilder tycker ja ;)

      



                         

 

Första kollaget är på slottet och det som kommer här under är från domkyrkan




VAR ENA RIKTIGT HÄRLIGA DAGAR DET DÄR :) Tack hjärtat för att du fick mig att kolla in dessa ställen annars läre det ju inte blivit gjort..


Ovanligt??

Sitter hemma hos Kika och Niklas (ovanligt) och leker lite medans Kika gör mat.
Har varit på IKEA idag, inte för att jag skulle erkänna det för honom men var nog tur att Niklas var med.
Annars har det nog verkligen blivit nudlar resten av månaden för min del.

 Efter IKEA åkte vi hem till mig och dumpade lite mat och saker, har kommit på en riktigt rolig idé om en julklpp till Tamma, hoppas bara att det kommer bli lika ra som jag ser framför mig.
Har även kommit på att jag vill göra en sån där vägg som jag och Fredrik diskuterade tidigare iår, synd att jag itne ska bo kvar så länge bara blir drygt å bygga en för att sen ta enr den lika snabbt igen..
Visar sig i framtiden om det blir ett projekt i mitt nästa hem eller hemma hos mor och far kanske..

Har lekt med Niklas nu här hemma också, han har fått visa sina kunskaper inom tekniken riktigt IMPONERANDE! Såg nämligen en tavla på IKEA som jag föll för men inte riktigt kände att jag hade råd med så Niklas skulle hjälpa mig göra en egen och måste säga att våra känns mer som konst för mig :)
ÄLSKAR saker som sticker ut gärna så fult så det blir snyggt :D

                          




Så var det gjort

Idag har vi haft praktiska prov i massage.
Jag hade Conny mycket bra hjälpte en som fan och frågade rätt saker verkligen.
Fick veta att jag ska komplitera för att få godkännt eftersom jag som människa funkar så att finns det någon att fråga så frågar jag.
Och känner mig inte hundra procent säker på ursprung, fästen, funktioner eller ens vad musklerna heter.
Så nån dag under nästa omgång ska jag visaatt jag litar mer på mig själv och inte tvekar.
K'änns luddigt att säga det men jag är väldigt tveksam om jag vet att personen jag är med kan och jag ska tala om hur det är och får frågan "är du säker?". Blir genast osäker och frågar då tillbaka "Eller?" sen drar jag andra exempel som det skulle kunna vara...
Jaja får jobba på det läsa läsa nöta nöta nöta...

Ljushuvud



Sitter och pratar med Linda planerar att hon ska komma och hälsa på mig inna jag flyttar härifån.
Den 15 pratar vi om för tillfället lutar åt att det blir det.

Försöker även plugga denna kväll då vi har praktiska prov i massage imorgon jävla helvetes skit säger jag bara, varför ska man behöva kunna så mycket?!
Känner verkligen att jag inte kan något, vilket jag även fick bevisat för mig idag då vi skulle göra ett test och fylla i alla muskler och jag inser att jag knappt kan hälften..
Skit nervös iafa inför morgondagen och det värsta är inget verkar fastna av det jag läser SÅ drygt!

Tur att man får göra omprov

Jaja ska väl försöka återgå till det nu när Linda la på blidde bestämt iafa att hon kommer den 15 och åker igen den 16 vidare hem till Hälsingland. Ett snabbesök inte helt fel det heller :)

RSS 2.0