Back in town

SÅ var man tillbaka i Linköping efter iafa tre hela dagar hemma, dom gick ofantligt fort tyvärr..

Onsdag var Maja, mamma, Frida, Vilda och jag til Gävle och gjorde av med massa pengar, så som det brukar gå när jag tänker hålla i ekonomin ett tag iafa. MEn löser ju sig alltid ändå så ingen nöd för det. peppar peppar..

Onsdag kväll kom fröken Brunlöf på kärt besök tänk va jag saknar att snacka massa strunt med denna människa, båda två tjattrar på som galna och det är hur mysigt som helst :D
HOn ville även hon åka på säsongspremiären i fredags men blev förhindrad av jobbet. Själv skulle man på teater och sen på ett tåg tidigt i morse så kunde heller inte närvara.
Tråkigt för tydligen var det en riktigt bra match som slutade med förlust 6-5 men men sånt är livet, hade gjort vändning tydligen iafa och det är äkta Edsbybandy om man frågar mig.
Bättre gick det ju dock för Giffarna på hemmaplan mot Sirius dom hade haft en tuff men bra match enligt moder som närvarade, kampen slutade med vinst för Bollnäs det får man väl grattulera för.

Men som sagt jag närvarade inte på någon av matcheran då jag var iväg på teater och så mycket som jag skrattade har jag nog inte gjort sen vi var iväg för tre år sedan och kollade på Magnus Betner. Det låg en spänning i luften från det att man kom in, Sen om det var förväntningar man byggt upp sen Maja berättat hur bra det var eller att pappa och mamma mer än gärna hade gått igen för att det var så bra det spelar ingen roll. Dom la ribban högt direkt. Till en början trodde jag faktiskt att dom hade tagit sig vatten över huvudet men efter en stund blev det så grymt bra så jag trodde jag skulle kvävas man skratta nästan oavbrutet.. Så nu är man än en gång i Linköping och denna helg laddar vi för Smurfparty!

Bilder kommer

Läängtar! :D

Sitter med syster och pratar gamla minnen.
Och imorgon blir det sista dagen för Maja här för sedan följer jag med henne HEM!
Obeskrivligt hur jag känner just nu inför det, tråkigt att Maja får en dag mindre här men ska bli otroligt skönt att få komma hem till alla i familjen och bara vara hemma en sista gång inna det är dags att flytta hem igen..


Blir så arg!

Vad fan är det som händer i världen?!!
Var nyss nere på Bergqvist och gjorde ett prov som jag kuggat tidigare i höst och som jag skjutit på att gå och göra om. Skönt nu när det är gjort måste jag erkänna :)

Medans jag gjorde provet satt min lilla syster och lästa lite tidningar varav en artikel från i lördags.
Den var om mobbing. En pojke som gick på mellanstadiet var mobbad och tydligen fick man vara i gympa salen på rasterna utan uppsyn av vuxen.
När dom var där började fyra personer att mobba denna pojke och satte fast honom i ribbstolarna.
Dagen efter hade dessa personer idrott och efter passet försökte denna pojke att hänga sig själv i omklädningsrummet.
Det som är så jävla sjukt är att en annan pojke stannar kvar och filmar det hela medans de andra hämtar lärare.
Varför ska det behöva gå så jävla långt innan man gör något??
Helt jävla sjukt och att det sen är en som filmar allt för att kunna skicka filmen som "skoj" till övriga.
IDIOTI!

När jag pratar med min syster också så är mobbing och droger något som blir vanligare och vanligare men man pratar inte om det med eleverna! VARFÖR?
När jag var yngre började man prata om hur farligt alkohol och droger var redan i femman nu pratar dom tydligen inte ens om det på högstadiet?! Vart är vi påväg?? Jag bara undrar.

Kommer ihåg att jag tyckte det var grymt tråkigt många gånger när skolan för sjuttioelfte gången sa att vi skulle ha en dag om mobbing och droger.
Men det skapade alltid en tanke man ville ju aldrig att någon skulle behöva vara med om det hemska. Varför görs det inte längre??
Man väntar tydligen till folk börjar på gymnasiet, då frågar jag bara om jag började röka på i femman och någon kommer fem år senare och talar om för mig hur skadligt det är, tror dom då att jag bara slutar och tänker jaha ja det är ju inte bra det lägger jag av med.
Då är det redan försent!!

I Bollnäs sa man alltid under min gymnasie tid att det skulle behöva vara ett dödsfall innan man tog tag i drog problemen som blommat upp i en himla fart de senaste åren.
Vad händer? Jo en tjej tar överdos av GHB och dör, gör man något åt problemen?
Visst man försöker det startas drog kampanjer, man börjar ha större koll på skolan, dom går igenom väskor och skåp. Men det är ju olaga intrång så det får man sluta med, man tog även urinprover på vissa "misstänkta" men dom behövde bara lämna om dom själva ville!
Man har sedan varit tvungen att gå ut i tidningar och erkänna att det blivit värre sen det sattes in resurser och bara gått utför.
Så vad hände? Jo det dog ut man gav upp.
Helt galet!!!

Dagens sanning

En sten har lämnat mitt bröst PAPPA mår bra och det känns så sjukt skönt att veta det!
Önskar nu innerligt att även den andra stenen kan lösas upp och ge mig ro...

Just nu är min älskade syster här och håller mig sällskap, pratat en massa idag (förutom när jag lära ta en powernap) ;)
Kom fram till att jag längtar hem en massa!! Funderar skarpt på att följa med henne på tåget på onsdag och åka hem för att sedan åka tillbaka på lördag, eller om jag ska vänta till nästa omgång och åka hem HELA veckan.. Svårt beslut..




Ny helg på ingående

Så var det fredag eftermiddag igen, har nyss kommit hem från skolan.
Har varit en hyfsat bra vecka, gick igenom ben i onsdags och torsdags dock som känns riktigt riktigt snurrigt för tillfället och på onsdag har vi praktiskt prov i massage känns riktigt riktigt nervöst!
Så veckan vi nu har eget plugg och vissa praktik på kommer garanterat behövas gå åt till att läsa muskler, fästen och funktioner.. Ska även ägna tid till att umgås med älskade syster som kommer på besök :)
Längtar även hem en smula måste jag erkänna trodde inte jag skulle göra det när jag sa att jag inte skulle komma hem innan jul men det gör jag.
Saknar min vovve go pluppan hennes mjuka päls, och busiga humör, hur hon på något vis får en att le minst en gång om dagen, saknar till och med när hon är bångstyrig och gör precis tvärtom mot vad man säger..
Saknar familjen nåt så oerhört dom betyder så otroligt mycket för mig!
Och syskon barnet Vilda bara växer och växer hon har redan börjat få tänder och vill stå å håller på tokfian hon och jag kom ju överens när jag flytta att hon skulle vänta med allt detta tills jag kom hem igen...

Back to reality

Har haft en fantastisk helg med mycket galenskaper och en hel massa skratt!
Om Tamma bara visste hur mycket jag behövde henne denna helg.
En helg utan tid till massa grubbel och självömkande! En helg med någon som förstår en fullt ut och som får mig att skratta för minsta småsak.

Visst har vi pratat allvar och gråtit en skvätt, beklagat oss för varandra, skäämtat om varandras elände men mest av allt tror jag vi båda har fått göra något som vi inte gjort på fruktansvärt länge. UMGÅTTS

Bara hon och jag precis som när vi var små, visst Kika var med på fredagen men hela fredagnatt, lördagen och nästan hela söndagen umgicks bara vi två utan en massa måsten och krav, stress eller ens en tane på att det skulle vara en så kort tid.

Det mest humorostiska tror jag blev ändå att vi drack vin från det att hon kom på fredagskvällen tills dess att hon skulle åka hem :)
Välbehövt att få umgås kändes det verkligen att det var, när jag tänker efter har vi inte gjort det sen vi slutade gymnasiet tragiskt nog.
Vi som umgicks minst fyra dagar i veckan har den senaste tiden fått vara glad om hunnit ses en gång imånaden utan nån av oss ska iväg på något.

Tack för att du finns hjärtat!

Längtar!

Fasen vad jag längtar till imorgon då min alldeles egna TAMMA kommer på besök hit till Linköping!!
Kan det bli bättre? Har saknat henne nå så fruktansvärt!!



                                                              

Ensamhet

Måsyte erkänna att det fortfarande är jobbigt att vara ensam, vill vara det och ändå blir det jätte jobbigt när jag väl är det..
Man hinner tänka och känna så otroligt mycket när man blir själv..

Stavgång

Igår var Kika och jag och gick stavar "kärringstämpel" som kika uttryckte det :)
Niklas cyklade med bara för att få komma ut å få lite luft.
Var jäklarns jobbigt, kände hur dålig kondis man fått men gich 5km iafa och till och från anläggningen.
Jobbigast var det nog att vara så lång bort från hemma..


Något jag lärt mig idag, att prata med dig är som att prata till en vägg, fast väggen lyssnar bättre...

Utgång

En utekväll som många andra nja kanske inte riktigt, efter krogen drog vi iväg på lite galenskaper eller vad man ska kalla det. Var skönt att få skratta så lätt en gång även den veckan :)


           

     

Fredagkväll

Min grogg har fått mig att skratta, den har torkat mina tårar, den har kramat mig hårt, den har sett mig lyckas & misslyckas, den har gjort mig stark & ibland drivit mig till vannsinne. Gud har gett oss groggar för att vi ska ha en vän för livet.

Groggen, shotsen och vännerna räddade min fredagkväll TACK för det behövdes

Sista dagen i Vänersborg

Sista dagen och det var slut på det roliga, dags att checka ut från hotellet packa in sig i bilen för att en sista gång bege os till arenan för att sedan bege oss hemmåt.

Kollade matchen om tredje plats mellan Sirius-Villa, Villa stod som segrare med 6-3.

Sen var det dags för finalen mellan Sandviken-Bollnäs Elin och jag höll på olika lag denna gång och tyvärr så var det hon som fick gå nöjdas därifrån efter att Sandviken vunnit en klar seger med 7-3.
Grattis SAIK till guldet och grattis Bollnäs till silvret (igen).

Resan hem fick vi hjälp av en väldigt hjälpsam publikvärd Daniel, som snällt beskrev hur vi lättast skulle komma till Linköping, synd bara att jag med mitt fantasktiska lokalsinne inte hade en aning om var vi var när vi väl kom fram, eftersom vi inte kom in där vi brukar annars.
Efter mycket om och men och snurrande hit och dit kom vi i alla fall till stationen leta reda på donken käkade sen skjusade Elin hem mig för att seda fortsätta färden hem till hälsingland själv.
Tyckte skapligt synd om henne också eftersom jag sov så dåligt under natten ca 2 timmar inte orkade köra till linköping så hon åtminstonde slapp den biten. Körde i början men kände att jag höll på somna så hon den stackarn fick ta över.

Måste bara tacka för hur underbart trevliga alla är där nere i Linköping, inprincip alla har hejatå pratat enstund när man kommer och ska gå förbi, om man kände sig välkommen? Kan ni hoppa upp å sätta er på!!

Bilder kommer så småningom

Vänersborg

Lördagen spenderade Elin och jag inprincip hela dagen i arenan. Skönt att det varganska långa pauser mellan matcherna så man kunde gå upp å röra lite på sig :)

Anlände till arenan 12 för att beskåda matchen mellan Edsbyn-Hammarby, denna match fick dom stå som segrare efter mycket bra jobbat :)

Matchen efter det var Tillberga-Västerås, kamp in i det sista där det där Tillberga tillslut för första gången stod som segrare mot Västerås. Grattis till det :)

Senare var det dags att kolla in lillebror (Bollnäs) ta sig an Sirius, måste erkänna att jag är imponerad över att det går så bra för dom kul kul. (roligt också eftersom det är mitt andra lag)
Blev en vinst även denna match för dom och det ledde till att dom skulle få spela final.

Sandviken-Villa gjorde upp om den andra finalplatsen och för första och kanske enda gången höll jag faktiskt på Sandviken, roligt å se att dom verkade ha lämnat det mesta av sitt "ful" spel hemma denna helg.
Kan även vara så att "pigge" inte var med vilket genst gör det lättare för mig, har inte direkt positiva minnen från den fågeln!
Sandviken i alla fall som segrade och skulle få äran att möta Bollnäs i finalen.  

Efter matcherna drog Elin och jag runt lite inna vi tillslut åkte till hotellet och korkade upp lite vin alltid lika trevligt med denna galenpanna :)
Gick ner i baren och hängde där tills dom stängde, eftersom vilka man en frågade så var det meningslöst att gå ut i Vänersborg. Vi lyssnade till detta och höll oss runt hotellet.
Tur var väl det för som i vanlig ordning kan det inte låta bli att hända oss en massa saker, skrämde nog upp varann rejält! Slutade i alla fall med att vi smög i skogen, klättrade över staket för att tillslut ta oss in i säkerheten på hotellet och pusta ut.

Älskar våra galna perioder måste jag erkänna, de flesta åtminstonde :)

Vänersborg

Elin och jag valde att även iår hgöra en tripp till Svenska cupen grymt kul!!

Åkte igår på förmiddan och eftersom Elins bil <3 saknar stereo hade vi laddat upp med hederliga gamla band :D

Resan gick bra till vi kom lill Lidköping och man tydligen gett upp det här med skyltning, höll trollhättan i hopp om att hamna rätt. Vilket visade sig vara ett smart drag kom tillslut skyltar mot Vänersborg :D



Väl framme i den enkelriktade staden snurrade vi runt runt i allt virrevarv sökande efter vårt hotell eller hallen, blidde många U-svängar och backningar innan det var färdigt och så klart en massa garv och irritation.
Tillslut åkte vi och hämtade en karta på turistinformationen TACK OCH LOV!
Enda problemet efter det var ju att gatorna på kartan och gatorna i verkligheten inte alltid stämde överens men löste sig tillslut ändå.

In på hotellet slängde på sig lite nya kläder i rätt färger och drog iväg mot arenan.

Första matchen vi kom dit på var Villa-Hammarby (kom till andra halvlek bara), Villa vinst. Grymt kul å se att deras spel som dom jobbat på de senaste åren kommit till rätta, där får nog alla se upp i vinter.

Andra matchen vi fick beskåda var mellan Edsbyn-SAIK, SAIK vinst. Det var en riktigt kul match att kolla på redan från början, spännande (vilket jag faktiskt inte trodde det skulle bli innan).
Så ruskigt roligt att se ungdommarna slita som djur där ute på isen.
Dom tvekar aldrig i några närkamper eller så utan fullt ös hela tiden så kul så kul!
Mest imponerad blev jag dock när Kuben min lilla idol fick för sig att göra en ride, snurrade runt några spelare lite fint på egen planhalva drar iväg för att avsluta med att göra ett mycket vackert mål. Det är i sådana stunder jag vet varför just han är  min idol!



Tredje och sista matchen vi såg första kvällen var mellan Bollnäs-Tillberga, vinst Bolläs, nte en allt för imponerande match men kul ändå.
Trodde att Bollnäs skulle vinna enklare än de gjorde men så kan det vara inget är vad det verkar vara :)
Roligt att dom gick vidare iafa, blir att kolla när dom möter Sirius nästa gång:)

Matcherna framöver:

Edsbyn-Hammarby
Västerås-Tillberga
Bollnäs-Sirius
Sandviken-Villa


Bilder från dopet :)

Eftersom jag höll i en filmkamera inne i kyrkan så blidde det inte så mycket egna bilder där, istället har jag snott bilder från mamsen :)

I kyrkan och i hemmet

                                

Familjen :)
















Tur barnet tycker om vatten säger jag bara ;)











Göttesta måste man ju också ha med på bild ;)
Dom var så fiiina!!



Vera Vilda Lisa Stridh <3











Möblrna var borta och istället var det dukat för långbord :)







Generations bilder :)




















"Efterfesten"







Mat dags innan kvällen var slut för lillan :)












RSS 2.0