Vilken "guld" vecka


Skapligt nöjd med veckan som va 😀

Men nu är ja less!

Så sjukt less på att vara så lättretlig som jag varit denna vecka! 
Vaknar å är trött och seg i kroppen ont i huvet.. käkar tabletter åker till jobbet tappar humör för ingenting! 
Slutade tidigt igår och tänkte att nu nu ska jag varva ner å vila kroppen innan jag skulle iväg på träning.  På med harmoni skiva.. "du slaaaaappnar  aaaavvv å aaaannndaaasss djuuuupt" ja ni fattar inom 10 min sov jag.. Vaknade efter en timme fortfarande sjukt trött å seg.. Men inte sov trött heller utan bara trött.. 
Så nu har jag kommit fram till att jag ska återuppta att vara tacksam för saker. Tacksam för dagen, för livet, för hälsan, alla möjligheter osv.. 
Inbillar mig att jag kanske blir lättare i sinnet igen, just nu ser jag väldigt mycket mörker.. Tror det gått väldigt fort i livet just nu inte tagit mig tid att stanna upp och njuta av nånting.. 

Jag längtar efter MIG! Vissa dagar är jag mitt vanliga glada positiva jag som ser ljuset. För att dagen efter känna mig bakis och nertryckt i skorna till tusen... 
Kan det vara en släng av vinter deppen som drabbat sent?
Hmm börjar fan fundera.. Håller tummarna att det är 4 dagars ledighet jag behöver som är bära nu...

Fin helg

Haft en fantastisk helg tillsammans med många glädje ämnen ❤

Umgicks med saknade vännen Linda och hennes lilla goding Nåran under fredags kvällen.
Alltid lika härligt och energigivande.

Lördagen förgyllde dom mitt hjärta ännu lite mer genom att följa med och avlasta syster (så hon kunde spackla) genom att låna barnen på en lång promenad.
Efter promenaden lämnade dom mig med ett fyllt sinne av skratt och glädje. Det blir alltid massa galna upptåg när vi är ute på 😂

Jag fortsatte sen att låna Nell hela eftermiddagen,  hon fick följa med och städa på Killevippen, tvätta hemma hos mamma och träna en sväng 😊

Söndag blev det sova halva dagen för att Försöka ladda min negativa kropp med lite energi. Åkte tillslut och lunchade med kika innan lite massage jobb och till sist träning. Plötsligt var det dags för söndags film med syster och sovning.

En värdefull helg som jag hoppas gett mig energi inför veckan som kommer. Less på att känna mig sur å lättretlig..

En typisk "damp" Elin dag

Vaknar vill inte kliva ur sängen..
Kommer till jobbet och säger till mig själv
- om 10 timmar ska jag slappa på soffan å bara ha en skön kväll hemma.
Klockan 13 går på rast, ögonen svider. Plötsligt slut på rasten. Peppar mig själv att om 6 timmar kan jag åka hem å lägga mig på soffan å bara vara!
18.30 sätter mig i bilen fortfarande så trött så kroppen å knoppen  skriker efter vila.
Väl hemma går raka vägen upp till vardagsrummet, konstaterar att jag inte har något att titta på..
Går ner dricker vatten, får panik över alla saker som ligger ÖVERALLT! Börjar städa..
Plockar alla saker som är utspridda, sotar där det ska vara. Dammar, dammsuger inser att kroppen är trött då energin är slut å behöver fyllas på klockan är då 8. Äter matlåda som finns färdigt. Fortfarande panik på saker som jag skulle vilja göra i huset..
Städar färdigt.
Klockan är nu 21.00
Går åter upp för att lägga mig på soffan inser att om jag kollar film nu kommer jag sova mindre än 7 timmar. Konstaterar att jag fortfarande inte kan bestämma mig för något jag vill se.
Går och lägger mig..

Imorgon är en ny dag å snart kan jag påbörja något av de projekt jag äntligen blivit sugen på. Bara det blir varmt en dag när jag är ledig 😊

Men tills dess ska här samlas Sov timmar å låta kroppen vila riktigt en natt även denna vecka 😊

Ikväll fylldes myrometern

Efter en tuff dag på jobbet har jag ikväll fyllt på min myrometer (tammas uttryck som jag stulit) 
Skratt u mängder, skit snack o massor å bara välmående i drivor ❤ 

Ännu en helg förbi

Söndag kväll få timmar innan klocka åter Ringer för uppstigning och iväg till jobbet..
Men efter en helg som denna med massa härliga höjdpunkter gör det mig ingenting 😊

I fredags åkte jag hem och hämtade L och V som skulle få sova hos moster en natt då mamman och pappan skulle på bandy.
Fullt ös fram till sängen. Var och handlade inför kvällen och passade på att köpa present till farfar på en gång. Dom letade å donade på som bara den (finns ju så mycket att välja på inne på Ica liksom) dom vägrade ge choklad då det va godis å inte en present. 
Tillslut hittade dom "kort snurran" där dom skulle välja ett passande kort i present. Tittade å funderade, frågade vad som stod på många av dom för att tillslut efter inverkan av mig välja ett kort som dom tänkte på farfar när dom såg. Så sjukt gulliga ❤
Efter maten och lite lek däckade dom innan kvälls boken  va utläst.
Vaknade 6 på lördagsmorgonen då L strök mig över linden bara för att tala om att hon skulle klättra upp till V så jag fick vila lite till. Halv 7 höll dom tydligen på svälta ihjäl så de vart uppstigning å frukost framför tvn. Kunde för sittning inte förstå varför Manning kunde åka till farfar före 7 en lördag, han fyllde ju år!
Tog med mig dom ut på piknik strax efter 9 blev en tur över åkrarna så skroll fick röra lite på sig också.
Konstaterade när vi efter 1.5 timme kom tillbaka att jag tagit ca 3000 steg i plums snö där man sjönk till knäna, undrar just hur många dom tog. Inte så konstigt att dom blev super trött på eftermiddagen kanske..

Kalasade hos farfar mellan 11-15 sen följde dom med mamman och pappan igen eftersom jag skulle ut och roa mig på kvällen.
Innan vi sa Hejdå ville Lars ha hjälp.med ryggen och armen. N höll på få en chock tror ja när hon kommun å jag plågade morbror. Efter mycket övertalande och L:s inverkan vågade hon sig fram å vara med. Men det var med en viss skeptisk spänning hon var med. Blir nog till å bearbeta detta framöver 😇

Blev att fira "broder" Sebben med utgång dans och skratt senare på kvällen för min del😊 Tamma och jag konstaterade idag att vi blivit gamla när man tycker att en okej kväll ute och man är jäkligt nöjd 😄

Slö efter 6 timmars sömn till idag blev det att åka på handboll Arbrås sista hemmamatch för säsongen. Var iväg med mamma,pappa, Maja och Nellie (som tyckte det blev tråkigt efter 30 min)
Efter handbollen blev det timme på soffan sen kaffe hos Kika för att sen åka hem ta en kväll promenad innan tv4 filmen som blitt en klassiker för mig numera. Så nu är den slut och här ligger jag och ska försöka få några timmar innan verkligheten drar igång igen... 

Stackars syster

Måste vara världens tråkigaste att bo tillsammans med. Syster eldar å donar här hemma och jag kommer hem antingen efter att hon somnat eller så när vi båda ska gå och sova. 
💕 
Jag som hade som nyårs löfte att vara hemma mer och måna om mig själv och mitt hus. Än så länge kan jag bara säga så att jag misslyckats.. blir så rastlös å vara hemma flera timmar innan sovning.. Tror egentligen att nu när de inte är ensamt att komma hem skulle tycka de va rätt mysigt. Men är nog som talesättet det gårn inte lära gamla hundar sitta. Inte kommit inne än att hon bor här..

Ny vecka nya tag

Så var det tydligen åter måndag..
Snön har under dagen fallit iprincip hela tiden och som jag gruvat.mig för att flest stänga sen åka och träna för att efter de skotta gården. Hade glömt att jag har inneboende som faktiskt är hemma om kvällarna 😁 så här.kommer man mot uppfarten trött å lite stressad, möts av nyskottat  och maten som väntar ❤ och de ätning gröt eller fil i Elin stil som står där nej nej det är MAT! 😀 Åt och snörade sen på mig skorna mot Hällbo för en uppvärmnings promenad sen 40 min styrka denna gång i form av 'kortleks" träning. Nytt roligt intensivt precis som jag längtade efter. Inte som sist när det blev väldigt mycket samma muskler hela tiden ☺ så snörade åter på mig skorna efteråt och gick hem igen istället för att som tänkt lifta med Frida. Sjukt nöjd att jag i snöslask gick dit på 34 och hem på 28 😊 (klappar mig själv på axeln)
Kommer hem till ett varmt å gosigt hus där det inte finns tillstymmelse till att behöva tofflor för att gå på mina oisolerade golv. Återigen inneboende ❤

Så nu nyduschad nerbäddad och hoppas på bättre sömn denna natt

Hemma innan 2

Det är när man kommer hem och är redo att sova innan 2 som man inser att man blitt gamla. ..
Hemma strax efter 1 tar en kort promenad och är redo för sängen redan 20 i 2? Innan krogen ens stängt! Vad har hänt? Bedrövligt..

För ett år sen hade detta varit oacceptabelt i Elins värld men ikväll känns de fantastiskt. 
Konstigt hur man kan förändras på bara ett år, ETT ÅR! 
Varit till Kika på 26 års kalas, skrattat och Verkligen haft roligt men 1 dog det helt ut, alla gick hem å så var det bara jag kvar.. 



Huvudbonad var kvällens krav..

Detta måste vara slutet p en era.. Elin är helt enkelt för gammal för att hålla i till 4 5 på morgonen..


ÄNTLIGEN!

Men äntligen fungerar de igen! Jag som haft så mycket att skriva i stundens hetta men som nu känns som små saker eller helt runnit ut i sanden.. typiskt..

Var varit en vecka utan en uns till egen tid eller ork att ens gå in i  ig själv att ladda batteriet och bli JAG igen.. klivit upp, jobbat, tränat, sovit dag in och dag ut. Så ikväll när jag kom hem med känslan att idag då ska jag vara vara med mig själv och börja om. Då var ja inge sugen längre, jag som längtat efter denna kväll sen tisdags..
Blev istället skotta snart (iofs terapi i sig) eldat promenerat hund och nu ny duschad kryper jag utmattad ner i sängen.. Kanske jag kommer till skott något tag framöver för att skriva ner de djupa tankar och funderingar jag haft på slutet men inte ikväll. Är bara glad att appen åter fungerat så kan nu sova lugnt 😉


RSS 2.0