vilken kväll

En sån jäkla kväll om det inte vore för alla turkar och min extrema fylla i blrjan vore den kanon...
 
dock känns det nu att jag varit vaken i 24 timmar så ska bli skönt sova vill jag lova.
Som Erika sa tidigare det känns att man inte är arton längre!!
 

jobb surr

Idag var jag på nytt ställe och jobbade kände att jag verkligen saknat att jobba med riktigt små barn för hur roligt det än må vara att jobba med skolbarn som sköter det mesta själv som man kan skoja med på en annan nivå så är det nå speciellt med småttisar som inte klarar sig utan en, som verkligen behöver en självklart är det även riktigt skönt att lämna ifrån sig dom när dagen är slut men ändå.

Imorgon blir det jobb på ett ställe som jag inte varit på sen 18de maj ska bli spännande å se om jag trivs lika bra fortfarande :-) 10 timmars skift väntar på mig och jag har svårt å somna hur ska detta gå läre ju åka 6 imorgon...

Oflyt

I över två timmar har jag försökt fått fram hur det går för svenskarna på six days i Tyskland, nu skulle jag göra ett sista försök med pappa i andra änden av luren och tro på fan att då var det minsann inga problem att få fram om alla dagarna!!
Helt otroligt sökte på precis samma sak som tidigare men då fanns inga resultat men när pappsen är med då funkar det.
 
Dock var det tråkig läsning då det meddelades  att både Martin och Sandra blivit tvugna att bryta redan på dag 3...

Reflex-tider

citerar trolles kassettradio "Den som går omkring i mörkret utan nån reflex han är dum"
Åkte nyss hem från Lars och frida och på vägen var det 7 stycken ute efter vägen varav ingen syndes, förstår att folk inte förstått ännu att det är mörk ute på kvällarna redan men uch va otäckt det är att möta dessa fotgängare när man ser dom först när de är alldeles brevid bilen.
 
Jag kan tycka det är mysigt nu när det börjat blivit mörkt ute och man får gå in och mysa enr sig utan att ha dåligt samvete över att det fortfarande är varmt och ljust ute.
Men just detta hatar jag blir lika rädd varje gång någon helt plötsligt bara är intill bilen ligger man då nära kanten för att vägen är smal är det liksom kört för den stackare som är ute på en härlig kvällspromenad.
Näe här är bruden som förespråkar reflex!!
Måste erkännaatt jag själv itne alltid varit duktig att bära en men sen jag fick körkort och första gången insåg hur otroligt lätt det är att missa de som är utan bäär jag alltid reflex på eftermiddagarna, för även om man tycker själv att man syns kanon så gör man det inte!!
 
Finns desutom riktigt roliga reflexer att bära om man inte vill ha en rund tråkig

Trött tjej

 
Efter en dag när allt man trott man haft koll på vänds till att man har noll koll känner man sig lite smått förvirrad och stirrig.
 
Dagen började över förväntan bravar hur mysigt och faktiskt fruktansvärt roligt att hålla i en egen klass, sen att någon hade planerat åt en och förberett allt var ju bara plus vem vet hur det hade kunnat sluta annars.
Dock märktes det sista lektionen att både barn och lärare var trött, om det var vädret som gjorde att barnen tappade allt vad koncntration heter eller inte vet jag inte.
De lättaste uppgifterna (tyckte en annan iafa) vände de snabbt till att var bland det svåraste de gjort och blev massa spring och frågor hit och dit, sura miner när de fick vänta på att få hjälp.
Så här i efterhand förstår jag att man skulle samlat alla på samma ställe och gått igenom det tillsammans, men just då trodde jag att det skulle lösa sig bara de kom igång men icke, men mna lär så länge man lever så till nästa gång har jag kanske mer koll på hur man ska lägga upp sakerna..
 
Engelskan vart rätt spännande också trodde jag fått kläm på en grej som jag skulle förklara men fick tillrättavisning av elev som talade om hur det skulle vara, insåg att jag hade fel, tyvärr tog lektionen slut inna jag hann förklara om.
Var förvirrat för stackars barnen att det var vikarie men de accepterade att man gjorde sitt bästa vilket jag är väldigt glad för även om det vart stökiga stunder.
Fick även höra att dom inte vågade vara  alltför "bråkiga" för dom ville inte se mig riktigt arg hahaha kan säga det är itne många som sett mig arg men när jag blir det så blir jag det rejält.. (händer kanske vart 10de år eller något), mer sur på folk kan jag bli men aldrig riktigt arg, hatar att vara arg tar sån energi...
 
Nu hoppas jag att A-F är snälla imorgon och säger att det är ok att ha praktik på skolan jag trivs som bäst så man får lite inblick i hur det jobbas i klassen som jag skall vikariera i lite till och från framöver :)
 

Agera lärare

Idag ska jag agera lärare i klass två har gjort det en gång tidigare annars brukar jag vara hjälplärare bara, vilket gör att jag blir ok nervös i vanlig ordning.
Det är så spännande med barn vissa dagar accepterar dom att man ska vara deras lärare och iband går det itne alls, man vet aldrig från dag till dag hur det kommer bli.
 
Till råga på allt ska jag hålla i engelska lektion på eftermidddan, vet att vänner jag själv läste engelska med som läser detta just nu drar lite extra på munnen Elin Engelska jo kan väl bara sluta på ett sätt ;) Tur man fått tydliga instruktioner om vad som skall göras så hoppas på att det iten blir några problem :)
 
Önska mig iafa lite lycka till gissar att jag kommer vara vimsigare än vanligt när jag kommer hem igen ;)

gräddhyllan

Hamnade hemma på gräddhyllan ikväll efter att ha masserat och sedan käkat hos mamma blev det att avböja till att åka och lyssna på Pelle med 2 å nån till, istället fick jag massage och sedan en tur hem till Tina och Tilde för tv mys och bastning. Nu verkar det dock som a. Båda mor och dotter somnat sött så börjar dra ihop sig även för en annan trött själ att dra sig. Dock har dessa somnat framför tvn har beslutångest om jag skall väcka dom för att sedan gå och sova lr.. Hmm svårt beslut ;-)

Lördag

Vet inte hur jag ska fördriva denna dag, kom hem till mamma och pappa för ca timmen sedan och längtar redan hem till lägenheten som jag så desperat kände att jag lära bort från när jag vaknade denna dag.
trodde det skulle bli jätte skönt att komma iväg från lägenheten som igår höll mig som fången hela dagen igår.
Känner att jag inte alls har långt till gråten idag men kan int säga vad det är som gör mig så ledsen eftersom jag inte har den blekaste själv...
Kanske jag ska åka hem igen och fortsätta med att gräva ner mig i min självömkan men det är så jäkla derimerande att sitta och glo på ingenting i sin ensamhet...


Blickar tillbaka på veckan

För en vecka ungefär imorgon är det en vecka sedan jag satt i arenan i Edsbyn och frös, vilket har kommit ikapp mig idag då jag mestadels legat och sovit med frossa och huvudvärk.
vaknade och mådde sisådär idag visste precis vad som var på gång så som vanligt blev det te kokning för fullam uggar sedan fram med värmedynan och bädda ner mig igen.
Några timmar senare 12 rättare sagt och ungeför en karta alvedon är jag nu åter uppe och sitter i soffan och dricker ännu mera te.
undrar om man kommer kunna sova just nå inatt jag men känns som att jag lyckats undfly feber än ne gång mohahah alltid något :)
 
eftersom objektivet på min kamera inte godkänner att man knäpper för nära bilder fick det bli på skorna istället är på vi som var där tillsammans Elin, Jag och Myran 
bilden som lockade till många glada miner alla dagar och massa dåliga skämt, "den passade verkligen in i bandykyrkan"
 
Vecka n i allmänhet har bestått av en massa flängande fram och tillbaka med moder inte helt fel att umgås en gång med henne utan en massa måsten och spring åt olika håll, inget jobb har det  varit vilket känns super konstigt och riktigt tråkigt men längtar verkligen itne efter att bli utringd till massa olika ställen när man äntligen vant sig att vara på ett ställe med rolig personal och barn man verkligen trivs med.
 
Har till och med gått så långt så jag funderar på att ta upp karriären inom diskning på julbord igen för att ha något att luta sig tillbaka på...
 
I onsdags blev det en liten mysig badsäng med Elin bubblande och även bubbling bastning och bara massa tjöt om allt och ingenting som Elin beskrev det så skrattar vi oss igenom alla problem och det är så otroligt mycket värt många gånger, tillsammans kan vi få stora jobbiga problem att se enkla och små ut <3

Klassikern?

Carina som jag jobbar med har gått och blivit 40 och precis när hon trodde att firande var över och det itne kunde bli fler suprisers kom hennes arbetskolegor med smällen att så var itne läget mohahaha.
 
Eftersom hon önskat sig klassikern i present var vi självklart tvugna att ge henne precis vad hon ville ha lr?
Lite bilder kan ju få tala för sig själv om hur just klassikern kan se ut...
 
  
Fick börja med att visa packningen så hon följt instruktionerna på packlistan, vissa saker var vi såklar tvugna att förbättre.
 Fanns såklart en hel del att välja på så var itne helt lätt.
 tillslut var vi överens om första outfiten
Innan det var dags att dra igång ville vi höra hur hon själv tyckte hon låg till inför varje lopp 5+ är kan inte bli bättre 5- innebär att det behövs drastiska åtgärder.
De tävlande redigt taggade att visa va dom går för

Första utmaningen blev vasan måste erkänna att vissa var riktigt grym på detta! Andra nja kanske skulle behöva träna en aning innan det är dags för det riktigt stora loppet ;)
 

Andra tävlingen blev vätternrundan där det var ett minus på papperet men de visade sig var bra mycket bättre en vad hon själv trodde. Tävlandet blev en mot 6 den ensamme fick köra alla varv själv medans de andra bytte av varann.
 

Blev sedan samma stuk på Lidingöloppet en mot rubb som barnen brukar uttrycka sig ;)
Efter dessa tre lopp med ja enligt min mening klar ledning till den ensame utövaren var det dags att pcka in oss i bilar och åka iväg för att utföra den sista tävlingen nämligen vansbrosimmet. Synd att det blivit så pass kallt ute så man inte kan utöva simmning utomhus hade kunnat blivit succe ;)
efter att ha utövat även denna gren hade det dragit ihop sig för segerbankett men inte ens där får man se ut hur som helst när man blivit 40 ;)
 
 

Blev prisutdelning och en utvärdering på dagen då vi fått ge betyg hur vi ska gå vidare med träning och uppföljning.
Vart en kanon kväll innan det var färdigt hoppas de andra och speciellt Carina hade minst lika roligt som jag :D

 
 
 

Gofisan sjuk


Skråll har idag varit till doktorn och dom befarar attt det är rävskabb som hon lider av.
Därför gäller behandling och ingen kontakt med andra hundar på 14 dagar. Tack och lov smittar hundar endast hundar inga andra djur elller människor.
Det trråkiga är att hon varit i kontakt med andra hundar under perioden..
Hon får inte ha nå kontakt med kläder sänkläder som hon tidigare haft detta innebär alltså att de kläderhon legat på skall tvättas i 60 grader för att inte det skall spridas eller komma tillbaka..

Bli av med skabben...Tvätta kläder och sängkläder i minst 60 grader. Tvätta eller vädra noga madrasser och kuddar. Skabbkvalstret tål inte uttorkning och överlever inte mer än några dagar utanför kroppen.

Sen uppdatering

Eftersom min inlägg från vistelsen i Småland inte blev publicerade så får nihelt enkelt inte glädjen av att läsa om den resan dag för dag.
Inläggen sparades inte ens mer än rubrikerna så kan inte efterpublicera men det är sån ni får leva med helt enkelt :)
 
Hade åtminstonde jälligt roligt därnere och Linda lyckades väl med sitt mål att skämma bort mig till tusen!
Tror aldrig jag sett någon bli så arg för att man vill betala för sitt eget åtminstonde ;)
Men är väl en av egenskaperna jag älskar hos denna kvinna ett jäkla temprament och fruktansvärt envis :)
 
Ja vad hände där nere nu då kan ju tala om det åtminstonde, att vi var till Väla köpcentrum blev tydligen publicerat iafa på fredan, lördag var vi ganska seg efter 8 timmar shopping dagen innan så blev inte att vi tog för oss allt för mycket till en börjen.
Men Linda hade pratat om ett super mysigt café som hon såklart inte kom undan med att inte visa mig, så till "gräddhyllan" bar det av efter ett snabbesök på en secondhand butik där jag såklart var tvungen att införskaffa minst en grej kan säga att det var riktigt fullt i stackars resväskan hem tack och lov höll den :D
 
Gräddhyllan var mysigare än jag kunnat vänta mig och är nog tur att det inte finns i närheten av mig skulle rulla fram betydligt mer än man redan gör isåfall, det som vi har här hemma i närheten som är mest likt är nog Majascafé i Rengsjö, dock mycket mycket större och mer avskilt :D
 
Väl hemma igen var vi super trötta återigen, vädret gjorde inte saken bättre regn regn och åter regn annars ahr det nog lutat åt att åka på en marknad men var kanske bra att vi dissa det med tanke på min ekonomi och mitt fantastiska sätt att strö pengar omkring mig ;)
Blev att spela lite tv-spel som jag inte gjort på ja jag vet inte hur många år, kan säga att det verkligen inte är min starka sida. Spelade ett spel som var från 3år "Viva Pinata Party Animal"  riktigt roligt men SVÅRT! Fattar inte att ungar klarar detta, vi var som vilsna  yra nykastrerade katter som precis vaknat upp och virrade omkring utan att veta riktigt vad vi skulle göra. Tack vare tolken Mattias som bara skakade på huvudet lyckades tillslut min stackar häst skrapa ihop nästran hälften av de andras poäng ;)
 
   

 
Roligt som fasen var det och måste erkänna att jag hade lite träningsvärk dagen efter men om det bara var pågrund av spelandet eller om det också var för att jag blev övertalad att gå på promenad där det "råkade" växa kantareller till Lindas förtjusning kan jag inte uppge..
Var riktigt ledsamt att åka hem dagen efter men många underbara  stundera att se tillbaka på tills nästa gång vi ses :)
TACK för att  ni stod ut med mig dessa dagar äntligen får ni lite privatliv igen ;)

Stiligaste paret jag känner <3

Ledsnar aldrig

Ibland behöver man piggas upp  :)
 

Dag 1 i Småland

Dagen till ära tog Linda med mig på utflykt till Skåne, till en av det största platser jag sett i hela mitt liv! Dessutom var det fyllt av massa underbara butiker och matställen. Precis jag har fått varit till ett gigantiskt köpcentrum, närmare bestämt Väla centrum. Valbo och kupolen släng er i väggen säger jag bara! Helt magiskt till en början gick man ju bara och stirra på allt. Bästa av allt måste ändå matstället vid ingång 6 vara, 7 olika resturanger tror jag det var men alla med samma serverings plats. Svårt att beskriva men linda och jag kunde köpa mat på olika resturanger och ändå sitta vid samma bord om vi nu velat de nu åt vi ju från samma ställe ändå, men vi hade kunnat åtminstone ;-)
Efter 2 timmar hade vi kommit igenom 2 butiker det säger en hel del. Så först 8 timmar senare begav vi oss hemmåt igen, hur ofta är man så länge på ett köpcenter annars? Blev tack och lov inte så fruktansvärt mycket handlat hade ganska full resväska när jag kom blir spännande se om jag får med allt hem ;-) kan inte annat än sumera att än sålänge är det kanon att vara här, även om film sällskapet somnar så man får kolla film själv ;-)

Res dags

Börjar dra ihop sig för att åka ner till Alvesta där finaste Linda ska hämta mig för resa hem till dom i Gunghult och som jag längtar.
Ser dock inte speciellt mycket fram emot resandet, dom som känner mig vet ju hur pass mycket jag tycker om att åka tåg, att desutom göra byte i Stockholm mm mm kan det bli bättre ;)
Hittar knappt hemma i lägenheten men ska förhoppningsvis komma rätt därnere brukar finnas vänliga själar man kan fråga tack och lov :)
 

Elin 22

Världens bästa Elin fyller denna dag 22 och det ska ikväll firas med mysmiddag på Tranan
GRATTIS PUMAN!
 

Myskväll

Nu bär det av hem till kika för en mykväll med serietittande och spatag :)

biltur "promenad" och barnvaktande

Idag var jag iväg med min älskade bil lr just nu vet jag inte om den är så älskad faktiskt beror på vad det kommer gå på att fixa den..
Han som skulle kolla på den skulle höra av sig om det behövdes reservdelar och hur mycket det kunde tänkas gå på så fick jag avgöra om jag ansåg det var värt det..
 
Roligast med det vart ju dock när jag och mitt sällskap kika skulle därifrån plockat med oss stavarna duktiga som vi var och började vandingen hemmåt, kan säga som så att om det var någon som hörede om nå galningar som sprang på järnvägsspåret med stavar så var det "inte" vi ;)
Väl hmma insåg jg att jag glömt att ta av lägnhetsnycklarna från bilnyckeln tur att kika för tillfället hade sin pappas bil så vi kunde åka upp och hämta dom hade aldrig orkat gå tillbaka efter vår lilla springtur.
Hemma igen bjussa jag kika på lite kaffe och sen blev det snabb dusch innan hon fick skjusa med till Västansjö för att få vara med de bästa syskonbarnen som finns :)
Stackarna blev varken påklädd ordentligt inna vi gick ut och gick och inte sov älsta nå heller, hade fullt umpp med allt som hände runtomkring desutom var vi och kollade på djuren hemma hos Martin och Mia skulle hälsa på Milly men hon var i Sandviken så får bli en annan gång :)
undrar om hon är just nå övertrött ikväll när stackars föräldrarna ska natta henne...
 
Finaste familjen <3

Roadtrippen

I onsdags var jag ju ut på roadtripp med mina fantastiska brudar dock bara Elin och Myran påvägen dit men hämtade upp Jannie i Falun lättsam stämmning och en massa skratt förgyllde min dag, flumkörningar och såklart spill i bilen denna gång var det Brunlöfs Elin som stod för spillandet möjligen med lite hjälp från min sida ;)
 
Åkte på eftermiddagen då Jannie jobbade innan, blev en tur direkt ut till Kupolen och ingen av blev väl speciellt förvånad över att Elin och jag var de mest shopping sugna även om Elin faktiskt var snäppet värre än mig, shoppaholik som hon så passande kallade sig själv ;)
Tror inte vi var in i en enda affär utan att hon hade något med sig..
 
Mitt favorit ställe blev dock genast Waynes Coffee där man verkligen kunde köpa stor kopp och känna att man fick va man betalade för, var som någon uttryckte det en hel termos med kaffe i kopp form lovlie!!

På vägen fick vman även guidning hur man skulle åka det kanske var tur det vem vet annars hur det hade kunnat gå med mig bakom ratten och två andra som vill dirigera helst åt olika håll och då var tack och lov itne flum huldan Jannie med ;)
Vart iafa en jäkla massa skratt kärt återseende och sen tur hemmåt igen då det bar iväg till Byn på bandy för att kolal in träningsmatchen mellan Edsbyn-Broberg alla har talat så väl om Edsbyn nu och så verkligen fram emot att se grabbarna på isen, men vad som mötte mig imponerade inte, inte från Byns sida iafa var ett väldigt blekt spel speciellt mot Broberg som verkligen hade vinden i ryggen och lyckades med allt och imponerade desto mer..
 
Eftersom min kamera användes så flitigt då jag satt bakom ratten har jag valt att göra en fuling och låna lite bilder från Elin blogg hoppas hon itne misstycker :)

Trion i bilen påväg mot Falun

Plockade upp Jannie på vägen :)
 

Laddad och nästan klädd för bandy, tanken var att jag skulle köpa nya skor i Falun men insåg när jag kom till Dina arenana att jag inte fullföljt mitt uppdrag däremot en ny vintejacka bättre än inget..

Är inte så rädd som jag verkar på bilden ;)
 
Detta borde vi verkligen göra oftare!  <3
 

Soffbyte

Förra veckan var jag och kika iväg och bytte soffa och dona på här hemma tömde kameran nu och hittade lite bilder på hur det kan se ut när vi ska iväg med saker haha...
 
Stefan som letat efter en hörnskinnsoffa att ha när det vankas afterskii 1000 tog villigt emot den så när vi väl fått ut soffan och in med den i släpet bar det av till Heden för att dumpa den där. Väl framme var vi trötta och svettiga och lev lovad att ställa ut soffan på gården så skulle några vänliga själar sen köra in den till kontainern med traktor det tackade vi vänligt för och började lasta av.
Några kollade konstigt och funderade nog både en och två kanske tre gånger vad fasen vi höll på med haha..
Låter bilderna tala för sig själv tror ja...
 

Hade även mottligt roligt åt en skylt vid stallet i närheten när vi åkte förbi

inga snabba hästar där inte ;)
 
Efter detta var vi även hem till Brunlöf och hämtade en annan soffa som skulle få pryda min lägenhet framöver och det var bra nog med skratt där också innan vi väl fått på den på slpet tur kanske att ingen var hemma och såg oss haha, för att sedan inte  tala om projektet att få in den i lägenheten två trappor upp, var en sak att få ner en soffa för ner kommer man alltid men upp var en helt annan resa.
Tillslut stod den iafa på plats och den funkar kanon att både sitta och ligga i :)
 

Trök söndag

I fredags var det tvättid med Fredrik som gällde för att göra kvällen roligare kom vinboxen fram och nog blev det roligare allt :D
Kom tillslut hem till rätt lägenhet och tyckte inte jag hann mer än somna innan fader ringde och sa att det saknades sement till stugan så fick pallra mig upp åka och införskaffa emr för att sedan frakta det ut i skogen. Blev då klart att vi skulle dit och grilla senare på kvällen, sista grillningen i stugan innan vintern vart rikitgt trevligt åkte dock på att köra så fick inte soa kvar ,en vad gjorde väl det båtresan var ju inprincip det roligaste hahaha syres pinnar ivägen blixtrar från kameror, framtung båt kan bidra till en massa skratt när dimman ligget tjock på sjön ;)

Idag är det dock en mindre rolig dag tror jag blev bakis en dag efter vad det känns som.
Håller på städar ur skåp och gör ordning men det går fruktansvärt segt måste jag erkänna kommer hela tiden av mig men hälften klart bara bita ihop...

RSS 2.0