kortkväll

Är denna afton hemma på glagatan för en traditionell kortkväll mellan päronen och extra föräldrarna. Traditions enligt får vi "barn" vara supportrar. Men vad gör väl det? Lockar till en hel del skratt iallafall :-D






Dock har lilla syster och hunden redan gett upp för dagen så är endast jag (som ska köra hem 2 av spelarna) kvar i matchen :-D



Annandag

Årets annandag var verkligen inte så som mina annandagar de senaste åren sett ut men inte klagar jag för det!
Till att börja med var jag halvklen efter julfirandet på juldagen all mojito som slank ner tillsammans med baileysen och kaffet och fikat.
Började dagen med att jobba ett par fyra timmar, för att sedan kolla på den klassiska bandyn via webben. Inget annandags derby bara det är olikt mig!
Men eftersom jag skulle ut med polers som hemvänt iår och är ointresserad kände jag att näe varför ska jag sitta och bila till Byn medans de andra ska sitta och behöva vänta på att jag kommer hem någon gång?
Så nej ingen bandy live och missade sista 20 minuterna för att istället bila mot Kilafors och dra igång förfest i lägenheten, där blidde vi sedan kvar tills vi rullade mot Nygatan1 och fortsatte festandet, jag har lärt mig nu och om jag av någon anledning glömmer så påminn mig att ALDRIG ha glasflaske öl! Livsfarligt i händerna på mig. Kan inte för allt i världen förstå varför jag alltid ska slå ihop flaskorna så det sprutar och inte kan jag sluta när jag väl har börjat heller nej nej. Lära tillslut säga åt mina bordskamrater som jag inte var så poppis bland just då att ta flask fan ifrån mig! Blir så trött på mig själv speciellt när jag vet hu irriterad folk är, menar första och kanske andra gången är det kul inte tio tolv gånger... Fröken Brunlöf tömde dessutom öl över mig för att få mig att sluta men kunde ändå inte..
Så dagen efter hade man den där ljuvliga ångesten (not).
Hade så satans roligt hela kvällen så en sån grej får man väl försöka förtränga och hoppas att man lärt sig något av ;)
Elin var ju dessutom snäppet värre visade det sig då hon rensade handväskan och hittade diverse roliga saker som följt med hem så underbart är bara sådana saker som händer henne!! haha
Nackdelen med att jag hade så pass roligt så jag till och med tyckte det var en fantastisk idé att dricka en flaska vin på hemvägen, är att man dagen efter får sota för det.
Klarade mig från illamående, åtminstone det där illamåendet som gör att man tror man ska dö. Skallebank till tusen och största ansträngningen dagen efter blev att gå till Hambogrillen och tillbaka sen var det soffläge fram tills det var dags att förflytta sig till sängen...
Men det var värt det! Hade så jäkla roligt med dansandet och surrandet med mina älskade och saknade hemvändare!  <3 Tack för det och tack för att ni alltid finns där som mina klippor i svåra tider

 

Julfirande

23:dje december är det uppesittarkväll och jag har försökt promota att vi i familjen skall göra detta till en tradition, det har dock mött motstånd hela tiden. Så när Frida i ett svagt ögonblick frågade om vi inte skulle ha det iår var jag snabb och promotade att Frida ville ha uppesittarkväll! Detta har hon sedan fått höra kan jag lova att det är hennes fel att vi sitter framför denna extremt långa uppesittarkväll som alla efter 2 spel har totalt ledsnat på haha skönt att få skylla på någon annan ibland ;)
Julen var uppdelad alla har ju flera ställen dom ska på, så på självaste dagen var det efter den årliga grötfrukosten endast mamma, pappa, Maja och jag kvar som myste på under dagen. Jag passade på att julbada över 3 timmar, medans mamma skulle få se kalle för första gången som hon kunde minnas, men vad gör hon då? Jo slocknar i soffan och vaknar när allt är över!
Blev ingen julmat varken dagen innan eller på julen vilket jag saknade, är en sann julmats älskare!
Vi avrundade kvällen tillsammans med att kolla på Galenskaparna/aftershave med en massa skratt och mys, jag smet sedan iväg efter Svensson Svensson för den årliga daten med Tamma, brukar ses tidigare på dagen men nu blev det innan läggning. 

Juldagen var vi upp i ottan för att gå på julotta, det där med att kliva upp tidigt är inte riktigt min grej så var tvärslut, mamma var orolig att jag skulle somna i kapellet så frågade med jämna mellanrum om jag var vaken haha
Väl hemma blev det därför en powernap innan det var dags att fixa till maten och sig själv för julfirande med alla syskon och respektivar hemma.
Tomten tittade förbi och hade massa underbara presenter och iår tror jag banne mig att jag fick allt jag ville ha och lite till <3
Galler till bilen, reflexvästar, rattmuff (eller ta livet av sig redskap enligt Tom som inte är något fan av dessa), reflexjacka, underställ, biljetter till diverse olika tillställningar och pengar precis vad jag var i behov av och ville ha helt underbart!! TACK TOMTEN ;)
 
"UTBÖRLINGARNA"
 
PAREN (mamma och pappa fastar dock väldigt sällan på samma bild)
 
Så var även denna jul över attans vad snabbt det går, tyckte vi nyss hade en "ny" Vilda med för första gången..
Kommit in 4 nya medlemmar sen dess...
 
 

 

Årets hemliga resa

Helgen innan jul var det den årliga personalresan med Stridhs rör och en sån resa det blev!
Började med att vi ca 14 lämnade gården hemma i Knisselbo för äventyr som endast mor och far visste vart skulle sluta.
Vi fick papper att gissa på och jag gissade rätt! Gissade på Tomteland. Vi skulle bo i stuga på Mora parken, sex personer i en fem manna stuga, men inte är vi dom som är dom så inga problem. Tom och Lill är ju nykära så dom fick pressa ner sig i en säng.
Första kvällen blev det bowling och allmänt mys och umgänge.
 
Dagen efter blev det lugnt ett tag innan det var dags för aktivitet, som bestod av skidskytte utan skidor! Skit kul, för inte säga svårt som attan.
Vi fick skjuta på stora mål efter noga instruktioner hur man ska tänka och säkerhet. Det vanligaste nybörjar felet var dom snabb att tala om att är att man skjuter på fel bana. Självklart var jag en typisk nybörjare som lära börja med detta! Det roliga var att Frida gjorde samma tabbe! Trots att hon två år tidigare provat på detta haha.
Dom hade även vart snälla och letat fram vänsterbössa till oss två vänsterhänta men efter lite om och men konstaterades det att varken jag eller Frida kunde använda den, utan fick byta till höger som de andra. Så vänstervridna så vi inte ens kan blunda med höger öga ;)

Vi fick prova på en liten stafett också, det var dock för halt för att sprina en runda så körde att för varje miss fick man göra 5 situps eller 5 armhävningar. Jag fock göra en hel del kan jag lova! 4 jägare var det dessutom med så första omgången var jag och Frida sist andra fick dom för att jämna ut oddsen skjuta på små måltavlor och den omgången vann vi överlägset!!
Efter detta vart det slapp i stugan med middagslurar och uppladdning inför kvällen då vi hamnade upp på Tomteland för mat och show som var så klockrent rakt igenom!
Självklart blev det stopp i toaletterna (vad annars när rörkrökare är ute på) så fick gå på bajamajor utanför istället, men vad gjorde det när stämningen var på topp?
Väl tillbaka på samhället vid halv 1 var jag Lars och Frida sugna på att gå in på strandresturangen, men efter att ha köat i vad som kändes som en evighet rann lusten liksom av en och vi begav oss hem och tur var nog det för dåligt mådde jag dagen efter likförbaskat...
 
Jag hade i alla fall riktigt roligt och är hur glad som helst att jag får vara med om detta! :D

 
 

 

kväller i Dalarna

kanon dag/kväll avslutas i stugan med ett leende på läpparna :-D

Lucia

Kom ikväll efter bandyn (som jag och syster följd via stream) på att det faktiskt var lucia just idag! Som alltid när jag umgås för länge med syster och varit hemma alldeles för länge får jag strålande idéer. Likaså ikväll, dock vet jag inte om skrållan och Maja tyckte att det var riktigt lika fantastiskt som jag men dom ställde snällt upp och hjälpte mig med mina bestyr ;-)
Fram med lussegrejer det till kunde hitta som inte endast var i Vilda eller Leias storlekar vill säga.
Mamma funderade nog bra nog när jag ringde och frågade vart man skulle börja leta.

Detta blev resultatet av för mycket fritid och en sjuk humor.
Undrar fortfarande varför mamma inte skickar julkort med sina 3 minstingar som motiv..





Operation av hund igen

Var idag åter in med S till veterinären denna gång skulle dom plocka allt! Tömma magen på alla knölar och ta bort livmoder och äggstockar i hopp om att detta inte kommer komma tillbaka något mer.
Lämnade av henne 9 och skulle få hämta igen 2. Efter 2dagar utan mat var jag kanske inte trevligaste sällskapet men mamma härdade ut. Tillslut (efter att ha ätit en riktig måltid!) fick vi ge upp och åka hem en sväng och jag började känna mig orkeslös svidet i magen kom åter så drog mig undan en sväng.

Var hemma ett tag och for sedan tillbaka till veterinären. Operationen hade blivit större än de först trodde, livmodern hade varit som en decimeter stor balkong och bland det fulaste han någonsin sett. Dom hade vart tvungen att snitta henne mer för att överhuvudtaget få ut skiten! Att den inte synts utvändigt var konstigt. Den har legat där och tryckt mot äggstockar och diverse grejer och måste gjort sjukt ont! var imponerad över vilken smärttröskel hon måste ha, själv oroar det mig, hur ska man då veta om hon lider?

Tog vårt pick och pack och rullade hemöver stackarn groggy till tusen.
Plockade upp brorsbarnen påvägen hem, jag tyckte så synd om S där när vi kom hem såg ut som om hon grät. Därför åkte en fårfäll fram och jag la mig tröstande bredvid henne. Vem som behövde mest tröst får förbli osagt. Tydligen så somnade jag där på golvet iallafall för vaknade med ett ryck och då hade en timme passerat till en viss persons förtret. Skamsen som bara denna person kan få en att känna försökte jag rycka upp mig och vara mitt vanliga glada jag.



ser ut som en älgkalv med lång benen..

jag som knappt tål blod får extra ont i hjärtat när det blöder ur nyopererade sår och illamåendet var ett faktum

skrutten när livet är som ynkligast

Håller nu tummarna att tumörerna håller sig borta!

Nu ska jag åter igen försöka sova så jag kan åka och vara med plutt i helgen då mor och far ska bort (är det tänkt) frågan är bara hur somnade när jag kom hem helt färdig så 4 timmars sömn i kroppen säger mig att detta inte blir det lättaste..

Vetrinär besök igen...

 
 
Efter att ha varit magsjuk (inte vågat känna efter idag) i tre dagar tar jag mig nu i kragen och åker iväg med hunden och mamma till veterinären.
Skråll ska åter igen opereras denna gång ryker även livmoder och äggstockar i hopp om att sedan är bra och inte kommer tillbaka..
 

 

 
 

Soppa

Snacka om att allt rört till sig! I lördags var jag på hus fest hemma i skogarna, värdarna till den festen har sedan gått och blivit magsjuk så även resten av fest deltagarna och jag funderade varför jag gått och blivit så dålig verkar ha sin förklaring. Hade itne med stress att göra denna gång.
Pinsamt dock att redan andra dagen på nya vikariatet behöva ringa in sig sjuk hoppas det inte hann smitta några andra. På sätt och vis är jag tacksam att det kom nu och inte över jul som med min vanliga tur det brukar göra..
Inte startade min bil imorse heller när den skulle på besiktning och allt men tur var väl det för hann bara in innan frukosten vände...

Andra helgen i december

Igår fredag vin med kika, Marius och Lisa idag nykter utgång med Elin.
Blev lite mycket vin under fredagen (skulle passa på och jul städa hos grannen men han hade låst balkongdörren, då han var på hockey så gick på skit) så hela dagen har spenderats i lägenheten med städning film och allmänt lugn.





Fram till kvällen då det bar av med att skjutsa Lisa som skulle ut på skojigheter. Blev erbjuden att följa med upp på flams lokalen men kände att jag nog inte skulle passa så bra in med min Edsbymössa bland dessa giffare. Vidare hem till gräddhyllan på öppet hus hos Martin och Mia där jag blev så himla trött och kände mig allmänt jävla seg.
Tills brunan kom och vi rullade mot Bollnäs för att gå på Pelle med 2. stannade medan dom spelade drog sen vidare dissade cielo och drog tillbaka till gräddhyllan.
Väl tillbaka möts vi av att skoter overallerna åkte på och vi skulle ut och fiska eller dom iallafall. Var sällskap en stund innan vi beslöt att 15 grader kallt är alldeles för kallt när man är nykter så rullade hem och ligger nu och myser med snark vovven :-)


min lediga dag!

Har äntligen en ledig dag som lägger längtat efter denna dag.
Jobbat jobbat och jobbat eller så har jag haft fullt upp med massa annat. Men idag har lägga haft mys morgon genom att bara vara hemma vilket inte alls händer så ofta som jag skulle kunna önska.
Är påväg till frissan nu, den årliga jultillfixningen ska idag äga rum och det behövs kan jag lova!

senare idag blir det att umgås med Elin! kan den lediga dagen bli bättre? tveksamt just nu

Går i arv

2 av syskon barnen tycker att det är roligt med massage iallafall. Det måste ju vara för att dom har en riktigt fantastisk faster som lär dom allt hon kan om att plåga andra ;-)



V har alldeles själv lärt sig sätta fast koppar, inte det lättaste speciellt inte när man knappt når. Men hon vägrar ge sig!
L har dock inte kommit på tekniken fullt ut med pumpen.
Så idag har jag varit på spa :-)


RSS 2.0