Idag myser barnet inom mig <3

Helt jävla underbart är det denna dag må jag säga!!
Förutom att vägarna är som dom är och sikten lika så när man är ute och kör men annars är detta en helt underbar dag! Snön totalt vräker ner och känner hur jag knappt kan sluta le helt underbart! som jag längtat efter detta väder eller snön iafa.
Var måttligt avundsjuk på barnen som fick vara ute och leka i det härliga och åka massa madrass medans jag fick stanna inne och leka köksa...
 
Känns även lite tungt att jag ska jobba i helgen och känner mig små hängig annars hade jag lätt laddat upp med att busa i det underbara vita som just nu täcker marken :D
 
Bilder från förra året när vi var till Henninge och begav oss ut i snön för att leka lite
 

så underbart

Efter alla dessa förluster i s-viken är det en otrolig känsla att ikväll ha tagit död på det bandy spöket! kan inte beskriva känslan i kroppen annat än underbar :-D
satt hemma hos Elin 2 nervösa vrak blev vi där mot slutet som sedan med tårar i ögonen fick jubla helt makalöst va bra grabbarna är.

Sandviken är bra men just nu är byn bättre, inte den starkaste insats jag sett i år av de våra men ändå lyckas vi ta ett lag som Sandviken i just Sandviken det är stort om något :-)
Personligen är jag väldigt imponerad av våra "små" pojkar i laget men även teddybjörnen levererade som bara den ikväll är underbart att se när han är riktigt het i spelet :-D


kan bara inte låta bli att imponeras av denna man som får ihop spelet mellan grabbarna så jävla bra och låter dom spela "publik bandy" <3

skolfotografering

fick idag rycka in och vara med klassen jag jobbade med i våras. Riktigt riktigt roligt har saknat dom lite allt kände ja :-)
Det som var annorlunda med denna tisdag motför vad dom är vana vid var att det var skolfoto på g. och på något underligt vis lyckades dom övertala mig som vikarie att vara med känns lite underligt sådär men roligt att dom ville ha en med såklart.
Tycker synd om Kerstin som var tvungen att vara hemma just en sån gång inget man kan ta igen liksom...

En såndär överlevnads dag

Idag har varit en sån här bra och välbehövlig dag, eftersom jag glömde bort i fredags att jag inte skulle jobba på västansjö idag måndag tackade jag då nej till annat jobb. Vilket idag visade sig vara helt rätt, har lgat i sängen inprincip hela dagen och bara njutit av egentid utan krav och förväntningar. läst en bok slumrat lite nu och då för att sedan avsluta kvällen med att gå till Kika på en kaffe har varit helt underbart.
Enda ångesten jag fick var när pappa ringde och fråga vart jag var när vi skulle träna, visade sig dock att han itne var bättre själv för han var minsann inte heller där mohaha.
 
Känns otroligt skönt att ha laddat batterierna idag för resten av veckan är fullspäckad med händelser, händelser som stavas J-O-B-B är ledig igen först nästa tisdag ska bli roligt att ha en späckad vecka igen mår ju som bäst oftast då när man inte hinner fundera så mycket :)
 
Onsdag är det även funderingar på att åka och umgås med Tamma som ville på tranan, dock har jag öppning på torsdag me ndet ska vi väl kunna fixa nykter utgång var jag ju expert på tidigare så en kväll lär jag väl fixa det igen tycker ja.
Måste j usätta ljusglimtar i vardagen även om de är små så är de guld värda i längden.
 
Till helgen blir det även att jobba Växbo det ser jag både fram emot och fasar enligt en kollega kommer det bli kaos helg men då kan dagarna gå snabbt istället. Fick föresten påbackning av saknade Linda att jag är på tok för positiv i allting, men annars vore det ju itne jag eller? Allt negativt har något positivt med sig enligt mig :)
 
Ska nu ta och avsluta kvällen med att kolla film och mysa ner mig åter igen i sängen imorgon väntas tidig uppgång (motför idag) och färd hem till mamman :)
 
 

nångång ska vara den förste

efter en grym dag med grymmaste glans i Gävle och hämtning av mammor på vift på ladys night avslutas kvällen nu på bästa sätt med att katt och hund som inte kunnat sova tillsammans tidigare nu delar säng :-D

..




nytt rum

hemma hos mamma och pappa har ett nytt rum kommit till och det är för tillfället mitt absoluta favorit rum!

världens tråkigaste syster

Jag måste serriöst vara världens tråkigaste syster enligt min lillasyster. Här tjatar jag om att vi aldrig umgås när hon väl är hemma och ikväll när hon kommer hem och vi är på samma ställe vad gör jag inte då?? Jo jag totalt somnar i hennes sällskap! Satt och kollade på film och i vanlig ordning fick hon väcka mig till upplösningen hur tråkig är inte jag på en skala? desutom somnade jag om direkt när eftertexterna började rulla så för att sedan bli väckt av sötingen som tyckte jag skulle gå och lägga mig i min egen säng.
Detta måste vara ett tecken på att något är fel på en iafa förr kunde jag ALDRIG somna till film...
 
Så nu ligger jag här i sängen och tänker sova för jag orkar inte vara vaken mera för idag...
 
Får helt enkelt ta igen detta imorgon med en hel dag!
 
Eftersom vi aldrig tar kort tillsammans (måste bli skärpning på den biten) får det bli ett kort såm är över ett år!! gamalt

Imorgon är det fredag igen

Vilken vecka känner mig så trött så trött hela fucking tiden fattar inte vad det är som är fel, hoppas att det är som Brunlöfskan säger att det är bara för att det är november.
 
Till en början intalade jag mig att det var efter helgens totala omställning på dygn men efter 4 dagar bör ju det ha rättat till sig åtminstonde något men vad vet jag...
Började de första dagarna med att inte alls komma i säng som jag skulle, så var rätt tufft att komma upp och jobba på måndagen men det gick det också.
Tisdagen var jag däremot totalt slut som människa, träffade Kika bytte massage med henne, mer behövligt än jag först trodde gjorde sjukt ont!
Efter det hamnade vi på utförsäljning i kilafors klädesbutik, införskaffade 2 tunikor som "kan va bra att ha" haha favvo motto när det gäller kläder numera.
tanken var också att vi skulle dra till bollnäs men då jag blev totalt slut drog vill henne istället på en kaffe för att sedan färdas hemmåt där jag totalt däckade!!
Slockande vid 4 och vaknade 7 dagen efter haha hur sjukt är inte de? Och ändå var jag sådär trött slut i kroppen, inte sovit för mycket trött utan riktigt trött. Så efter jobb tvingade jag mig att förlja med på bandy för att inte somna åter igen och åter komma in i fel dygnsrytm.
 
Idag har jag åter varit på björktjära och dagen var extremt seg, mycket tjafs mellan barnen och även mellan viss personal så en annan kände sig mest ivägen. Ingen rolig känsla men skönt när man får åka hem igen.
Imorgon fredag sista dagen på denna jobb vecka väntas jobb på efterlängtat Västansjö, totalt älskar att man känner barn och rutiner och personalen pratar med varann!!
Så det ser jag fram emot :)
 
Var iväg till den legendariska Brunlöfskan Elin ikväll också och glåmade på ett avsnitt av aldrig mer fet vilken inspiration det ger! Fick även bilderna från Gbg nu har jag något att "se" tillbaka på ett tag igen :) Sen blev det  raka vägen hem promenera med vovven och bara njuta av att man lever! Nu ligger jag och vovvan nerbäddad i dubbelsängen och tänker sussa för och drömma om nya tag här i livet!!
 
 
 

Bollnäs istället för Edsbyn

Då Elin inte svarar i telen och jag inte orkar hålla mig vaken till och från Edsbyn själv blir det sävstaås för att kolla bandy istället. Inte fy skam det heller dom gästas ju av inga mindre än Sirius :-)

...

Hamnade på björktjära denna dag och imorgon också tydligen sen är det bara en dag kvar till helg och den spenderas på västansjö! :-) men ikväll blir det även en härlig tripp till byn för att beskåda det älskade röd blå laget med brunlövfskan som troget sällskap :-)

alltid tyngre med hemresor...

att det alltid är så tungt att åka åt detta håll.
Lite självförvållat dock vi hade ju kunnat gå och lägga oss men hur ofta är man i Gbg? all in som brunlöf brukar säga och det blev det avslutade kvällen med att käka frukost det säger ju det mesta, precis när vi skulle ge upp och gå och lägga oss öppnades frukosten var man ju tvungen å äta lite å å så gött här det inte vart med frukost på väldigt väldigt länge! :-D



framme



medans Elin vilar lite eftersom hon i vanlig ordning inte sovit inatt (ingen som blir direkt förvånad ;-) ) funderar jag på att gå och duscha en sväng. brukar inte behöva speciellt lång vilostund den där fascinerande hur hon orkar måste jag säga haha :-)

påväg till Gbg

sitter på bussen påväg till Gbg för att imorgon beskåda älskade Edsbyn spela imorgon!
partandet har börjat men går trögt för min del skallebank som vägrar ge med sig trökigt.
Men tycker att en hel del skratt och en massage av hobbymassören Elin som borde göra susen :-D





glad i hjärtat

Hur glad blir man inte av att läsa ett inlägg på en underbar människas blogg om att man betyder så mycket för den??

 

Bandybästis.

2012-11-11 @ 03:53:00

Skickade ett sms till Stridharn tidigare om hur mycket hon verkligen betyder för mig. Om hur mycket jag värderar henne som vän och hur högt jag håller henne. Jag har verkligen aldrig en tråkig stund med den bruden och det är därför att jag behöver henne lite extra nu, när man är lite halvdeppig, så jag ser så jävla mycket fram emot nästa helg. Bandy, fylla och allmänt mycket galenskap med världens bästa Stridhare. Jag kommer skratta nätterna igenom. Precis det jag behöver. Tack, tusen tack, för att du är du och för att du har stått ut med mig i ofattbara tio hela år nu!

 

Hon förstår nog inte själv hur mycket hon betyder för mig!


soffmys

hamnade hemma hos Elin i Henninge i afton för att beskåda matchen Ljusdal och Hammarby och självklart en massa surr :-D

DOP!

I lördags var det dags igen för ännu ett dop av ett älskat syskonbarn, var så mysigt! Syster som filmade meddelade dock igår att även denna film från kyrkan åtminstonde försvunnit. Alla klipp från kvällen finns kvar men just det i kyrkan har tydligen bara försvunnit helt utan anledning trökigt men dock inget att göra åt :(
 
Ja vad kan man berätta om dopet, det var som sakt mysigt och fint, fick sedan kanon mat hemma hos föräldrarna och det blev en härlig efterfest som slutade lite tidigare än sist blev "bara" till 2 denna gång, kändes som att det räkte gott och väl med 11 timmars dop ;)
 
 
Bjuder på dessa Synd att bilderna i kyrkan blev bättre eller i överlag för den delen ser ja att jag fått massa skräp men vissa är helt ok iafa :)
 

Mer jobb tjöt

Men va klent me inlägg det blivit hänne inne då...
Blir visst så när jag jobbar heltid och lite till en vecka finns inte så mycket ork kvar där på kvällarna, men nu är den fantastiskt roliga vecka över och jag kan inte annat än med lite sorg i hjärtat lämna över till den ordinarie läraren.
Skönt dock att i det sista få höra att kolegorna tyckt att jag gjort ett bra jobb och att det itne varit några problem att lämna över en hel klass på en :)
Har vart en sån härlig vecka med massa underbara samtal och diskussioner med barnen, dom har ju så härliga tankar och funderingar och jag är inte den som bangar på att ta (enligt dom) jobbiga samtal i detta fall sex och samlevnad när man är 8 varför itne liksom är det där funderingarna kretsar just nu så varför inte. Nu är ju vissa så frispråkiga så till och med jag rodnar emellanåt men det skiter man väl i hahaha.
 
Idag tillexempel kom frågan upp om varför Pamela Anderson har så stora bröst och hur hon orkar bära dom, ja det kan man ju fundera på vet faktiskt inte själv måste vara sjukt jobbigt..
 
Eller att alla är bra på olika saker att man måste öva för att bli bra t.ex. på att skriva, rita lr som ett barn kastar ur sig att man måste öva på sex innan man är bra på det haha var får dom allt ifrån??
 
Är ju också så roligt att när man för en diskussin om något när alla överens om hur det ska vara eller hur man ska vara sen är det ju så roligt när dom gör precis tvärtom, som att alla ska få vara med men inte med just dom kommer det senare fram.
 
prate även om känslan lycka en dag och när vi pratade om påståenden som:
Jag blir lycklig när jag känner lukten av?? Jag blir lycklig när jag ser?? Jag blir lycklig när jag smakar?? Osv..
Undergenomgången hade alla något att säga om allting och var jätte positiv fter att ha fått en knuff i rätt riktning iafa men när dom skulle skriva ner skriver alla samma sak bara för att någon ropar utt en rolig grej som den tänker svara på frågona.
Pratade även om att medvetet göra andra lyckliga och om man själv kunde bli lycklig av att andra var lycklig, där var det väldigt delade meningar speciellet om hur man skulle kunna vara lycklig för att andra blev det...
Spännande att höra hur dom tänker, men drar man exempel själv kommer dom på en massa saker, som att trots att jag håller på Edsbyn i bandy (har många Bollnäs fans i klassen) kan jag känna en viss lycka för att det går bra för ärkerivalerna Bollnäs.
 
Sen har jag ju lärt fritidsbarnen en massa hyss såklart haha dock kom dom på att jag bara luras med dom ås det fick man ju äta upp. vet itne om det är fler som känner igen sig i att bli lurad av någon att spela President och slav eller som det hette på min tid neger och president eller arbetsgivare och arbetare när man alltid blev lurad att vara neger eller arbetare och få göra allt som presidenten eller arbetsgivaren befallde tex städa efter den oxh sen hade man ingen möjligehet att själv bli den som fick bestämma. Den gick jag på jag vet inte hur många gånger...
 
Men nu är det över veckan är slut och förbi dags att blicka frammåt igen...
Det som är roligt är åtminstonde att jag fått dagar uppbokade där ute fram för allt alla måndar fram till 18de januari det känns kanon!!
 
 
 

"lärare" med funderingar

Hela denna vecka kommer jag att agera lärare på favorit stället <3
Hur mysigt och roligt som helst, skönt också att jag fått allt färdig planerat för mig, är än sålänge rätt nöjd med insatsen faktiskt. Det som är värst är helt enkelt att ha ENGELSKA! Prata det kan jag göra med folk som kan språket och kan gissa vad det är jag menar, men att lära ut ett språk jag själv inte behärskar till elever som självklart ska ha korekt uttal mm känns det inte rättvist mot.
Därför tvekar jag och känner att jag blir väldigt osäker och flum (speciellt i uttal) vilket självklart resulterar i att eleverna blir okoncentrerad och vill göra massa annat.
Förstår dom helt och fullt skulle nog göra likadant om jag var elev och märkte att min lärare inte är helt klar med vad den håller på lära ut. Är inte lättare heller när det är sista lektionen på dagen och alla är trötta.
Det roliga är åtmonstonde att jag jobbar heltid den här veckan istället för bara barnens skoltider, fast är trött på kvällarna vill jag lova och måttligt förvirrad och nervös inför dagen efter..
 
Till råga på allt har jag fått en förfrågan om att jobba 50% på ett annat ställe fram till jul, som jag idag valde att tacka nej till då jag tror jag får jobba mera om jag inte är låst varje eftermiddag på ett ställe. Självklart har detta dragt igång funderingar till tusen om jag verkligen valt att göra rätt, alla dessa tänk om kommer smygande och attakerar hårt när jag minst anar det.
Det största tänkomet är just nu om jag inte får jobba spec mycket då? Då står jag ju där utan den välbehövliga inkomsten :(
Uch hatar detta ovissa hela tiden men vad ska man göra när jobb inte finns för den outbildade?
Utbilda dig då tänker säkert många, ja sant men till vad frågar jag då? när jag väl är klar är det ju ingen garanti ändå att det finns jobb...
Är inne på att jag skulle vilja vara fritidspedagog, men problemet är att jag inte vill jobba i stor skola och tyvärr verkar det vara där det kommer finnas jobb innan det är färdigt... Hmm jobbigt läge helt enkelt, får nog ta och försöka sova på den saken.
 

Tillägnat Kika!

fy fan va skönt att man har kompisar på nära håll som alltid ställer upp och hjälper en när det är kris alltså!
Ibland känner jag mig som världens sämsta människa, är då skönt att få bekräftat att jag gjort helt rätt bara det att någon inte alltid fattar en självklar pik!!
Kanske egentligen borde löst situationen själv och varit helt rak på sak synd att det inte är min metod utan tycker att folk ska förstå mig annars har man inte mycket att komma med i mina ögon.

nya färgen



kom på att jag inte lagt upp någon bild på min nya färg. Som de flesta vet lr sett så blev det rött iafa. Har inte haft rött sen vilda var bebis och bara skrek när hon såg mig. Denna underbara unge gav mig första kommentaren denna gång.
Hon frågade om jag klippt mig jag svarade att jag färgat, fick en undrande blick sen konstaterade hon att morfar minsann också klippt sig och han blev fin han.
Hur ska man tolka denna pik ;-)

så kom samtalet



ja men dåså där kom det väntade samtalet första barnet är hemma sjuk. nästa kommer 8.45 soffan en stund då kanske :-)

halloween söndag



sitter på jobbet och väntar med spänning för när och om första barnet kommer :-)

trött som bara den men det får man ta. Blev ju väckt två gånger efter att jag väl somnat igår också, först av sys som inte skulle sova hos mor och far som var upp och hämtade täcken tänkte erbjuda henne en å annan kudde nå jag byggt en barriär av 4 runt mig men orkade inte ;-)
timmen efter ungefär kom mamma å pappa hem och det lära såklart min älskade skråll tala om genom att pussa på en väldigt upplagd för det då njae inte direkt...

världens dimma var det hit också så var inte bara å komma fram.
Tänkte hämnas på sys å ta hennes bil till min också men hittade inga nycklar så var bara å gå.
Väl vid bilen hade "några" (lr kanske bara var den där härbert som vart i farten) lindat mitt bälte runt nackstödet. Det var man upplagd för halv 6 på morgon spec eftersom jag inte märkte det förns jag kom till hällbo haha tur jag hade vaknat till då så kunde inte ens bli sur B-)

ja 20 min kvar till första barnet...

oflyt nu igen

om 5 timmar och 38 minuter ringer klockan och det är dags att gå och hämta bilen. idag kändes det som en fantastisk idé nu igen att dra i sig nån öl. tack och lov inte så många faktiskt frågan a. dock imorgon hur bra den idén verkligen var... hmm inte lätt å gå hem till broder i tron att man kan ge fan i ölen en lördag trots att jag vet att jag ska upp dagen efter...
Tänkte faktiskt bara ta en där vid halv 6, 6 men blev 4 typiskt.

irriterande nog vet jag inte ens om första barnet kl 6 kommer då fot var krassligt tidigare ikväll och nästa barn kommer först 9 halv 10 nån gång...
näe bäst å sova så jag orkar 10 timmars passet :-) godnatt



jobbar på det...



idag var det såklart fruktansvärt skönt i sängen. om 25 min måste jag åka för att komma i tid till jobbet men känns förjäkla tungt just nu.. inte sugen på å göra nåntingt, legat och frusit halva natten känns fot som, nackdelen med att bo i lägenhet tror ej det uppskattas att någon startar duschen halv 3 på nätterna... Men det var värt det, en sån jäkla underbar match igår och trevligt folk ute på som gjorde min kväll :-D
nå fy va klockan rör på sig nu måste jag upp!!!

Laddat för julen

Idag har jag laddat för julen iafa, vart hos mamma och bakat peppisar med Vilda, tror hon gjorde 5 eller så men ändå haha.
Var nog roligast att klä sig iförkle och huckle sen hade hon ledsnat..
 

...




hmm

Med färg i håret visar det sig hur pass jag ångrar att ta bort det blonda...

halloween ångest

haft ångest hela veckan inför denna helg. händer en massa olika åt alla håll och kanter. party hit och party dit vad ska man välja vill ju på allt möjligt.
men så kom lösningen på alla bekymmer. Jag jobbar såklart :-D natt och dag hela helgen, lr dag och natt som dom skulle bli tvungen att byta till...

RSS 2.0